Горещи новини

Може ли да ни излъжат на бензиностанциите с количеството гориво?

| 20:09

Цената на горивата са високи, но има притеснения у много шофьори, че някои бензиностанции мамят с наливаните количества. Подобни съмнения съществуват отдавна, а днешните рекордни цени на горивата могат само да ги подсилят.Всеки знае класическите схеми като разреждането на бензина с вода, или отливането от шланга в скрит съд, докато чакате на опашката. Но в наши дни има и далеч по-незабележими начини да ви измамят.

С нелегален софтуер

Паразитният софтуер, който ви надписва сметката, се управлява от отдалечен сървър. Програмата се активира, когато операторът на бензиностанцията набере определена комбинация на касовия апарат. Клиентите рядко забелязват нещо, защото програмата не прекалява с алчността – надписва между 3 и 7% от сметката.

С помощта на зареждащия

Някои колонки могат да бъдат „излъгани“ от служителя на бензиностанцията, който ви зарежда колата. При зареждане догоре той може дълго да отцежда последните капки в резервоара, задействайки автоматичното изключване на колонката. Така на практика числата върху нея продължават да растат, но в резервоара не попада почти нищо.

Източник: novinite.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!