Горещи новини

Множат се дейностите в СУ „Братя Каназиреви“, посветени на празника на Разлог

-11:15-Razloginfo.com
В навечерието на 109-та годишнина от освобождението на град Разлог дейностите във връзка с отбелязването на паметната дата в СУ „Братя Каназиреви“ се множат.



На 6.10.2021г. в двора на училището ученици от единадесети клас се хванаха на кръшно хоро под съпровода на талантливата си съученичка Александра Бучкова. След последния училищен звънец за деня младежите и девойките, подкрепени от своите преподаватели, извиха красиво хоро в училищния двор.
Младата певица Александра, подкрепена от преподавателя по музика Красимир Драгунин и учителя по ФВС Жанета Прешелкова, изпълни едни от най-обичаните български фолклорни песни и поведе празничното хоро, символ на сплотеността и безкрайното ни родолюбие.
В слънчевия следобяд след часовете учениците от 9в клас заедно с преподавателите си Лиляна Джолева и Здравка Сугарева отдадоха почит на загиналите герои в Илинденско-Преображенското въстание, като поставиха цветя на паметната плоча в м. „Андъко“. Деветокласниците отново се потопиха в легендарните спомени за героизма на баба Магдалена Юрукова и на всички предтечи на свободата ни.
С поход и спортни игри се включиха в дейностите и учениците от 8в клас с тяхната класна Вили Бельова.
Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!