Горещи новини

Мними съседки измамиха и обраха възрастна жена

-15:19-Razloginfo.com

Възрастна жена стана жертва на измама в Перник, съобщиха от полицията.Сигналът за случая е подаден на 14 март. 80-годишна жена е пуснала в апартамента си две непознати жени, който се представили за новонастанили се съседки от по-долен етаж на жилището, в което живее жената

Жените помолили да се опознаят като съседи и след като е започнал разговор между трите, едната поискали чаша вода. Докато доверчивата пенсионерка обслужвала „гостенката“, най-вероятно другата е успяла да намери и открадне 4 200 лева и дебитна карта.

След като си тръгнали, домакинята се е усетила и установила кражбата. Предприети са действия за установяване на извършителките. Разследването по случая продължава под надзора на прокуратурата.

Органите на реда апелират към гражданите, да не се доверяват на непознати и под никакъв предлог да не ги допускат в жилищата си. Това най-вече се отнася за възрастните, които са по-доверчиви и стават лесно жертви на кражби и измами.

По-младите да предупредят възрастните си родители, баби и дядовци, да бъда особено внимателни с непознати. При всякакво съмнение за нещо нередно, да подават сигнали на тел. 112.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!