Горещи новини

Младшите посланици на ЕП в СУ „Бр. Каназиреви“ обсъждаха Европа и нейните ценности

-9:07-Razloginfo.com

Европейските ценности бе темата на поредното интерактивно занимание, проведено от старшите и младшите посланици на ЕП в СУ „Братя Каназиреви“.Този път в урока бяха включени учениците от 11б клас.

Старши посланикът Лиляна Джолева запозна учениците със смисъла на осемте ключови ценности и заедно с втория старши посланик Соня Крънчева провокираха учениците да изразят своята гледна точка за демокрацията, толерантността, солидарността и другите актуални ценности. След това младшите посланици подканиха единадесетокласниците да се включат в игра на карти, изобразяващи различните ценности, и да отговарят на въпроси, свързани с тях. Учениците изразиха своето съгласие или несъгласие с конкретни твърдения, касаещи спазването на основополагащи ценности като равенство, плурализъм, недискриминация и пр.

Всеки от участниците попълни и работен лист, в който изрази мнението си по актуалните теми.
Последва дискусия, в която учениците от 11б клас представиха свои лични проекти, свързани с провеждането на инициативи в защита на различни благородни каузи. Чрез постери те аргументираха необходимостта от подкрепа за хора в неравностойно положение, призоваха за съпричастност към нуждаещи се от помощ хора, предложиха много интересни идеи за взаимопомощ и подкрепа. Обясниха разликата между популизъм и плурализъм, изясниха значението на толерантност, солидарност и взаимопомощ. Ръководени от преподавателя по гражданско образование госпожа Милена Кандева учениците посочиха и кои са основните ценности, на които се гради домът.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!