Горещи новини

Млади предприемачи от Разлог и Банско получиха подкрепа за бизнес в родните си места

| 15:45

На специално събитие фондация BCause представи резултатите от седмото издание на програмата „Забавно лято, грижовна есен“. Програмата подкрепя тютюнопроизводителните общности в следните области: летни образователни академии за деца от 1-ви до 7-ми клас, обучения за учители в методите на неформалното образование, подкрепа за местни предприемачи за стартиране на бизнес в тези региони и медицинска грижа за възрастните хора.„Академия за местни предприемачи 5.0“ се провежда за пета поредна година от център „Ринкър“ към фондация BCause с финансовата подкрепа на Филип Морис България. Тя е насочена към инициативни хора с бизнес идеи от регионите на Хасково, Кърджали, Силистра и Благоевград и се радва на увеличаващ се интерес.

33 000 лв. беше наградният фонд, разпределен между 5-те победителя на тазгодишната „Академия за местни предприемачи 5.0“, част от социално отговорната програма „Забавно лято, грижовна есен“. Финалистите се класираха след оспорвана битка между 49 екипа, които кандидатстваха да бъдат част от Академията със своите креативни идеи. След интервюта, на следващия етап за обучения бяха допуснати 14 екипа. В три поредни уикенда предприемачите участваха в лекции и упражнения, усвоявайки бизнес знания и стратегии.

След обученията и консултациите с менторите на програмата, 12-те екипа разработиха бизнес планове и презентации, които представиха пред жури в състав: Елица Баракова – изпълнителен директор на фондация BCause, Диляна Якова, мениджър „Регулации и устойчиво развитие“ във Филип Морис България, Мартина Григорова – член на Борда на директорите на SIS Credit, Елена Николова – директор развитие на общността в CEO Angels Club, Цветан Филев – председател на „Националната асоциация на тютюнопроизводителите“, Веселин Димитров – редакционен директор на Forbes България, и Деница Соколова – Мениджър „Проекти“ в Дарик радио.

Кандидатите се представиха изключително добре и изборът за журито се оказа наистина сложен. В крайна сметка, по време на емоционална, макар и виртуална церемония, наградният фонд беше увеличен и разпределен между 5 екипа:

Спортен клуб „Перун“ на Илиян Попов, треньор и ентусиаст от Разлог, получи 8 000 лева, които ще инвестира в по-добри условия за привличането на повече деца в единствения за града плувен басейн. Илиян тренира и работи всеотдайно и с деца с различни физически или ментални проблеми.

7 000 лева за подобряване на маркетинга на своите продукти получи Марина Симеонова, художник-бижутер от Банско. Това ще ѝ помогне бижутата от природни материали Omaya да достигнат до повече клиенти, включително извън България.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!