Горещи новини

Младеж уби 10 души при расистко нападение в САЩ

| 10:36

18-годишен юноша умъртви 10 души и рани тежко трима при офанзива в магазин в Бъфало, щата Ню Йорк, в събота следобяд.Властите акцентират, че той е пътувал часове наред, с цел да дойде в супермаркета в квартал с най-вече цветнокожо население, единствено двама от 13-те жертви са бели.

От полицията споделиха, че въоръжен бял мъж в бронежилетка и в облекло с боен жанр е разкрил пукотевица по хора от супермаркет, намиращ се в район обитаем най-вече с афроамериканци. Случващото се той е излъчвал непосредствено с камера, сложена върху каската на главата му. Властите разказват нападението като „принудителен, расово стимулиран екстремизъм“.

Нападателят на първо време убива 3-ма души и ранява един отвън постройката. Вътре охранител на магазина, който е пенсиониран някогашен полицай от Бъфало, е стрелял по него няколко пъти, само че патроните попадат в бронежилетката и не го засягат, а по-късно въоръженият юноша прострелва охранителя.

Видеозаписът демонстрира по какъв начин стрелецът влиза и прострелва още няколко индивида. 11 от жертвите са афроамериканци, а двама са бели. Стрелецът се е предал на полицията и е разпознат като Пейтън Гендрон от Конклин, щата Ню Йорк, населено място намиращо се на към 320 километра югоизточно от Бъфало.

Часове по-късно в съда Гендрон бе упрекнат в ликвидиране първа степен и арестуван под стража.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!