Горещи новини

Мишел Лотито – човекът, който може да изяде всичко

-20:23-Razloginfo.com

“Ние сме това, което ядем.”  Това е казал Хипократ. Думите му са релевантни в наше време, диетолозите по света се борят с въпроса: какво може и какво не е позволено, какво е полезно и какво е вредно да се яде?Но това малко интересувало французинът Мишел Лотито, защото той бил способен да яде всичко. Странното му поведение започнало, когато той бил на 9 години. Тогава Мишел пред очите на приятели счупил и изял чаша. Процесът на ядене на стъкло се харесал на момчето, той скоро започнал да яде стъклени бутилки. Това обаче било само началото. Станало му скучно да яде само стъкло. И решил да разнообрази менюто си. Един ден на панаира, пред удивената публика, Мишел Лотито демонстрирал как разглобява велосипед на части и го изяжда. Всичко вървяло доста гладко, само с веригата имало проблеми, тя се забила в гърлото му  и се наложило да викат лекар.

Скоро Мишел Лотито осъзнал, че този талант трябва да се развива и решил да стане артист, впечатлявайки публиката с необичайния си апетит. Той ядял всичко: велосипеди, телевизори, легла, компютри. И, разбира се, не забравил любимото си стъкло. Но това били само трикове. Един ден Мишел решил, че дори и самолет може да сдъвче със зъбите си. За “жертва” бил избран самолет “Чесна”, който Лотито с удоволствие ял в продължение на 2 години. Статистиката изчислила, че в периода от 1959 до 1997 г., всеядният французин изял около 9 тона предмети, които за средния човек са не само негодни за консумация, но и опасни за здравето. В същото време Лотито заявил, че не е изпитвал дискомфорт по време на хранене. Разделял металните предмети на малки парчета, омазнявал ги и ги сдъвквал с много вода.

За необичайното си предпочитание в храненето, Мишел Лотио дори е включен в Книгата на рекордите на Гинес. Естествено, Лотито не можел да стои далеч от вниманието на лекарите. Те изследвали тялото му и стигнали до извода, че организмът му се адаптира към такава необичайна диета. Стените на стомаха на Мишел били два пъти по-дебели от тези на обикновен човек. Това му позволявало да яде до 900 грама метал на ден. Този човек, който можел да яде всичко, починал на 25 юни 2007 г. в родния си Гренобъл на 57-годишна възраст. Причината за смъртта била сърдечен удар. Но за всеки дискомфорт в тялото, свързан с яденето на метал, Мишел Лотито никога не се оплаквал. Изминали са 10 години от смъртта на Лотито, но  все още никой не е застрашил неговия досегашен рекорд.

Източник: iskamdaznam.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!