Горещи новини

Митнически служители откриха 450 кутии цигари в консерви за кучешка храна

| 15:04

Митнически служители от ТД Митница Русе откриха 8100 къса (450 кутии) цигари в консервни кутии с етикети на храна за домашни любимци.На 21.04.2022 г. митническите служители спират за проверка в района на ГКПП Дунав мост-Видин микробус с българска регистрация, пътуващ за Германия. Водачът – български гражданин, е заявил, че не пренася акцизни или забранени стоки.

В хода на контролните действия митническите служители откриват в микробуса 5 кашона със запечатани консервни кутии с храна за кучета и установяват, че тяхното тегло не съответства на съдържанието според етикетите.

При отварянето им се оказва, че всичките 45 консервни кутии съдържат цигари от популярна марка, облепени с валиден български акцизен бандерол.

Шофьорът е обяснил, че тютюневите изделия са негови и ги пренася за свои приятели в Германия. Иззети са общо 8100 къса (450 кутии) цигари, превозвани в нарушение на акцизното законодателство. По случая е съставен акт за установеното административно нарушение.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!