Горещи новини

Митнически служители откриха 2 кг. златни кюлчета около кръста на пътничка

| 12:12

Недекларирано злато във вид на кюлчета, увити в колан около кръста на пътничка – македонска гражданка, задържаха митнически служители на Митнически пункт Гюешево.На 27.02.2022 г., около 3:30 часа на ГКПП Гюешево на изход от страната пристига автобус с турска регистрация, изпълняващ превоз на пътници по редовна линия между Р Турция и Р Северна Македония. Митническите служители от отдел „Борба с наркотрафика“ в ТД Митница София селектират превозното средство и пътниците за щателна митническа проверка. При извършен личен преглед на едно от пътуващите в автобуса лица – жена с македонско гражданство, митническите инспектори намират 8 кюлчета злато, укрити в колан около кръста й. Златните плочки с проба „9950“ тежат по 250 грама всяко и са щамповани със сериен номер и маркировка. Общото им тегло е 2 кг на стойност 195 583 лв.

Тъй като златните кюлчета не са декларирани пред митническите органи по съответния ред, по случая е образувано досъдебно производство по описа на ТД Митница София и по реда на чл. 251, ал.1 пр.2 във връзка с чл.18 от НК.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!