Горещи новини

Митничари откриха 41 контрабандни бойни патрона при проверка на лек автомобил

| 15:20

Митнически служители откриха контрабандни 41 бойни патрона при проверка на лек автомобил на Митнически пункт Капитан Андреево.На 30.03.2022 г. колата с турска регистрация пристига на пункта на входящо трасе от Турция. В зоната за митнически контрол водачът – турски гражданин с инициали М.Д., който е пътувал сам, е заявил, че няма нищо за деклариране. При последвалата проверка митническите инспектори откриват в багажа на шофьора куфар с принадлежности за почистване и поддържане на огнестрелно оръжие, съдържащ кутия с 15 бойни патрона. В хода на контролните действия са открити в жабката в арматурното табло на автомобила и два пълнителя, съдържащи съответно 12 и 14 бойни патрона.

Контрабандните общо 41 бойни патрона са иззети. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от Териториална дирекция Митница Бургас, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

Спрямо водача е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“, както и „забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура – Хасково.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!