Горещи новини

Митничари откриха 3.6 кг злато на слитъци и кюлчета

| 18:51

Митнически служители откриха 3.6 килограма злато на слитъци и кюлчета при проверка на товарен автомобил на ГКПП „Лесово“, съобщава Агенция „Митници“.На 26.11.2022 г. на граничния пункт пристигнал товарен автомобил, превозващ авточасти от Италия за Турция. Водачът и вторият шофьор – и двамата турски граждани, заявили, че нямат нищо за деклариране освен превозвания товар.

Превозното средство било избрано за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия инспекторите забелязали подозрително поведение на втория водач на камиона. При извършения му личен преглед, в джобове на панталона и на връхните му дрехи били установени 5 плика, увити с тъмно тиксо и съдържащи общо 59 броя слитъци и кюлчета от жълт метал. Златните изделия са с общо тегло 3684,11 грама. Те са от 24-каратово злато. Стойността им се оценява на390 414 лева.

Недекларираните златни изделия са иззети. По случая е образувано досъдебно производство.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!