Горещи новини

Митничари откриха над 28 кг наркотични вещества в кутии с латексна боя

| 15:37

Митническите служители на Митнически пункт Малко Търново задържаха 28 пакета, съдържащи хероин и три други наркотични вещества с общо бруто тегло 28,519 кг. Наркотиците са открити при митническа проверка на влизащ в страната от Турция автобус с пътници. Направен е опит веществата да бъдат укрити чрез опаковането им в кутии с фабрично запечатана латексна боя.На 17.08.2022 г., около 02:30 часа, автобусът с българска регистрация пристига на МП Малко Търново на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“ от Турция. Той е пътувал по редовна линия от Истанбул за Силистра. На българския митнически пункт екипажът от двама шофьори и стюард, както и всички пътници, са заявили, че нямат нищо за деклариране. При последвалата митническа проверка на превозното средство и на багажа на пътниците митническите служители откриват в багажното отделение на автобуса три фабрично запечатани пластмасови кофи с надписи на латексна боя.

Митническите инспектори откриват при отварянето на кутиите, че в тях има малко количество боя, а под нея са поставени общо 28 пакета, увити в найлони. Установено е, че 22 от пакетите съдържат 21,579 кг пресовано кафеникаво вещество, което при извършения полеви наркотест реагира на хероин. Съдържанието на другите 6 пакета с неправилна форма, също установено чрез полеви наркотестове, е  хашиш, метамфетамин  и опиум.  Установените наркотични вещества в пакетите са с общо бруто тегло 28,519 кг. Очакват се експертните заключения за наркотичните вещества.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от Териториална дирекция Митница Бургас, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Бургас. Задържан е стюардът на автобуса – български гражданин, както и двамата шофьори – турски граждани. Разследването продължава.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!