Горещи новини

Митничари откриха над 100 000 британски паунда скрити в седалката на турски ТИР

-16:23-Razloginfo.com

Митнически служители от Териториална дирекция Митница Бургас откриха недекларирани 100 010 британски паунда под седалка на товарен автомобил.На 24.02.2022 г. камионът с чужда регистрация пристига на Митнически пункт Капитан Андреево на изходящо трасе от България. Превозното средство е пътувало без товар от Великобритания за Турция. В зоната за митнически контрол шофьорът – турски гражданин, е обявил, че няма нищо за деклариране.

При последвалата проверка митническите служители откриват увити в тениска под пасажерската седалка в кабината на камиона 13 пакета, опаковани с тъмно фолио. Установено е, че всеки от пакетите съдържа по 5 пачки британски паунда в купюри по 10 и 20 GBP.

Общата сума недекларираната валута е 100 010 британски паунда с левова равностойност 234 358 лв.

Контрабандно пренасяните парични средства са иззети. По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор от ТД Митница Бургас, което се провежда под надзора на Районна прокуратура – Хасково, Териториално отделение – Свиленград.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!