Горещи новини

Митничари откриха над 1.2 кг златни накити в шофьорската кабина на товарен автомобил

| 16:02

На 09.04.2022г. на пункт „Капитан Андреево“ пристига влекач с полуремарке с турска регистрация, превозващ стока от Турция за Полша. По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка.



При пролъчване с рентгенова апаратура и последващия физически контрол, между хранителни продукти в хладилника, намиращ се в шофьорската кабина, са открити 3 картонени кутии. Те съдържали 170 накита – пръстени, гривни, медальони, синджири, колиета. Според експертизата на вещото лице откритите изделия са от 14- каратово злато с общо тегло 1256.70 грама и са на стойност 118 129 лева. Контрабандните златни изделия са задържани. Това съобщават от Агенция „Митници“.

По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

По разпореждане на Окръжна прокуратура Хасково водачът на товарния автомобил- 48- годишен турски гражданин, е бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл.242, ал.1б “Д“ от Наказателния кодекс. Спрямо същия е била взета мярка за неотклонение парична гаранция от 5000 лева, както и „забрана за напускане пределите на Република България“, освен с разрешение на Окръжна прокуратура град Хасково.

Разследването по случая продължава.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!