Горещи новини

Митничари откриха марихуана в газова бутилка и детско столче

| 16:07

Митническите служители откриха 14.5 кг марихуана при проверки на два леки автомобила, излизащи от страната.На 11.03.2022 г. на ГКПП Капитан Андреево в посока Република България към Република Турция на трасе изходящи леки автомобили и автобуси пристига лек автомобил Volkswagen Phaeton с българска регистрация. Автомобилът е управляван от български гражданин, който пътувал сам. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в газовата бутилка са открити 2 полиетиленови чувала със суха тревиста маса. При направения полеви наркотест сухата маса реагира на марихуана. Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 12,090 кг  на стойност по цени за нуждите на съдебната система 48 360 лева.

Ден след това в друг лек автомобил Mercedes с българска регистрация, излизащ от страната към Турция са открити 4 прозрачни полиетиленови пакета, съдържащи марихуана. В автомобила, управляван от български гражданин пътували жена и малолетната ѝ дъщеря. Наркотикът е открит в детско столче, поставено на задната седалка. Общото бруто тегло на марихуаната е 2.410 кг на стойност по цени за нуждите на съдебната система 9640 лева.

По случаите са  образувани досъдебни производства от разследващи митнически инспектори под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

С постановление на наблюдаващите прокурори  на водачите на леките автомобили, са повдигнати обвинения  по чл.242 ал.2, във вр.чл 18 ал.1 от НК.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!