Горещи новини

Митничари заловиха над 91 кг. марихуана на ГКПП Кулата

-20:07-Razloginfo.com

91,5 кг марихуана задържаха митнически служители при проверка на товарен автомобил в района на ГКПП Кулата, съобщиха от Агенция „Митници“.На 27.10.2023 г. митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика“ спират за проверка влизащ в страната през ГКПП Кулата товарен автомобил с българска регистрация. Извършено е сканиране на превозното средство и товара, при което е набелязана зона с подозрителна плътност в дъното на ремаркето. При извършената щателна митническа проверка митническите служители установяват във фабрични кухини в пода на ремаркето 81 пакета с общо 91.5 кг суха тревиста маса, която при полеви наркотест реагира на марихуана.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на ТД Митница София под надзора на Окръжна прокуратура – Благоевград. В хода на разследването е установено, че влекачът и полуремаркето са собственост на търговско дружество със седалище в гр. София.

Днес, 30.10.2023 г., по искане на Окръжна прокуратура – Благоевград съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Н.М. (на 59 години), привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 242, ал. 2 от НК.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!