Горещи новини

Митничари задържаха 1.6 кг. златни бижута на „Капитан Андреево“

| 18:16

Митнически служители на „Капитан Андреево“ задържаха контрабандни златни накити на стойност 146 000 лева, информира Агенция „Митници“.На 27.09.2022 г., на пункта пристигнал автобус с турска регистрация, превозващ 24 пътници. Превозното средство пътувало от Турция за Румъния. Автобусът бил селектиран за щателна митническа проверка.

Част от пътниците декларирали, че пренасят кутии цигари, които са иззети поради надвишаване на нормите за безмитен внос от 2 кутии. В хода на проверката митнически служител забелязал, че един от пътниците Ф.Д. – румънски гражданин се опитва да избегне митническата проверка.

При извършване на личен преглед било установено, че мъжът е укрил около кръста под еластичен колан, 10 картонени кутии, съдържащи изделия от жълт метал – пръстени, медальони, гривни, синджири, колиета, обеци. Общо тегло на бижутата възлиза на 1633 грама. Стойността им е оценена на 146 970 лева.

Контрабандните бижута са задържани. По случая е образувано досъдебно производство. Спрямо румънския гражданин с инициали Ф.Д. е взета мярка за неотклонение парична гаранция. Наложена му е и забрана да напуска страната, освен с разрешение на наблюдаващия прокурор.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!