Горещи новини

Митничари задържаха крокодилски и змийски кожи в карго пратка от Аржентина

-14:18-Razloginfo.com

Митничари са задържали крокодилски и змийски кожи в карго пратка от Аржентина. Изделията са открити в личните вещи на гражданин, който се прибира от чужбина и изпратил домашни потреби с въздушен транспорт. Според документите превозваните стоки са употребявани вещи на стойност 500 долара, като сред тях има и риболовни аксесоари. Това съобщават от Агенция „Митници“.На 30.10.2021 г. инспектори от Митническо бюро Летище София извършват проверка на пратката, в която освен обявените стоки, намират и една крокодилска кожа с размер 204/60 см, две змийски с размери съответно 260/20 см и 235/25 см. При извършена проверка и оглед на място от експерт херпетолог е установено, че крокодилската кожа е от широкомуцунест кайман, докато змийските са от жълта парагвайска анаконда и аржентинска боа удушвач.

Посочените изделия са защитени по Конвенцията CITES и попадат в Приложенията на Регламент (ЕО) №338/97 на Съвета относно защитата на видовете от дивата флора и фауна чрез регулиране на търговията с тях.

Освен трите кожи са намерени и още 13 пакета с общо тегло 7,7 кг с по-малки парчета обработени и оцветени кожи от змии и крокодили.

През целия месец октомври България участва и в международна операция с кодово име „Thunder 2021“, насочена към престъпленията срещу дивата природа и незаконното добиване на дървен материал. Акцията беше координирана от Световната митническа организация (СМО) и Интерпол, като обхвана 118 държави.

В резултат на операцията са задържани в световен мащаб 478 кг слонова кост и 487 кг продукти от слонова кост, 29 животни от семейство котки, 856 кг люспи от панголин, 531 костенурки, 171 птици, 336 влечуги, 4843 кг морски продукти, включително корали, 75 320 кг дървен материал, 313 кубика палисандрово дърво, както и 1.4 млн. артикула от растителен произход.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!