Горещи новини

Мистериозни инциденти с руски олигарси! Самоубийства или инсценирани убийства?

| 10:30

Войната в Украйна засегна и една категория руснаци, които досега се радваха на всякакви привилегии. Руските олигарси, които бяха лоялни на президента Владимир Путин, имаха възможност да умножават спокойно богатствата си.С началото на руската инвазия в Украйна те попаднаха под ударите на международните санкции. Властите в редица западни държави блокираха техни авоари и имущество. Успоредно с това излизат новини за мистериозни инциденти, които се определят като самоубийства, но обстоятелствата около тях са неясни. Част от случаите засягат висши кадри, свързани с руския енергиен гигант „Газпром“, информира БНТ.

Още преди войната, в края на януари, бившият изпълнителен директор в компанията е открит мъртъв. Леонид Шулман, който е разследван за измама, е оставил бележка и полицията решава, че се е самоубил. Има обаче подозрения, че това е инсценирано убийство.

На 25 февруари е намерен обесен Александър Тюляков, също изпълнителен директор в „Газпром“. Въпреки заключението, че той се е самоубил, службата за сигурност на концерна още разследва случая.

На 28 февруари – в имението му във Великобритания, е открит обесен Михаил Уотфорд – човек, натрупал богатство като нефтен и газов магнат. Полицията заключава, че той се е самоубил.

На 18 април в Москва са открити телата на първия вицепрезидент на „Газпромбанк“ Владислав Аваев, съпругата и дъщеря му. Смята се, че той ги е убил, преди да посегне на себе си. Игор Волобуев, който също е бил висш служител в банката, преди да замине за родната си Украйна, не вярва, че Аваев е бил способен да застреля съпругата и 13-годишната си дъщеря. Той предполага, че става дума за инсценирано самоубийство.

Волобуев мисли същото и за случая със Сергей Протосеня – бившият изпълнителен директор на руската газова компания „Новатек“, който се разиграва в испанския курорт Лорет дел Мар. На 19 април Протосеня е открит обесен, а съпругата и дъщеря му – убити в леглата им. Полицията разследва версии за убийство и самоубийство или за тройно убийство.

Подобна трагедия се е разиграла на 24 март в руския град Нижни Новгород със семейството на бизнесмена Василий Мелников, собственик на медицинската компания „Медстом“. Смята се, че Мелников е намушкал смъртоносно съпругата и двамата си синове, а след това се е самоубил. Негови съседи и роднини не могат да повярват на това.

През годините редица олигарси са откривани мъртви или с изчезвали при неясни обстоятелства. До момента няма доказателства за участието на Кремъл или тайните служби.

Източник: nakratko.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!