Горещи новини

Министър отправи оферта към Фейсбук

| 17:25

Предложили сме Фейсбук да бъде по-прозрачен и да показва защо едно съдържание е препоръчано, съобщи министърът на електронното управление Божидар Божанов по време на заседание на парламентарната комисия по електронно управление и информационни технологии.Проблемът не в това дали една новина е вярна или невярна, въпросът е да няма фабрика от тролове и неистински акаунти, обясни той.

Нямаме намерение нито правителството, нито Фейсбук да преценява коя новина е истина и коя – не, това е кутията на Пандора и не искаме да я отваряме, категоричен бе Божидар Божанов.

„Препоръките ни са Фейсбук да бе по-прозрачен за това какво и защо препоръчва. В официалния им доклад за януари за тази година за цял месец в целия свят те са открили три фалшиви профила, свързани с пропагандни методи, което очевидно е несериозно“, каза още министър Божанов.

Ще представим законодателната програма на Министерството, като основните законопроекти, по които работим, са Законът за електронното управление, който смятаме, най-вероятно да изменим на два пъти, Законът за електронната идентификация, който трябва да направим в съответствие с обновленията в европейския регламент и с мобилното приложение, което се разработва в момента, както и Законът за киберсигурност, посочи министър Божанов.

Източник: standartnews.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!