Горещи новини

Министърът на отбраната забрани на военните да пият и да се дрогират в работно време

| 17:26

Служебният военен министър Димитър Стоянов издаде заповед , с която изрично забранява на военослужещите да употребяват алкохол и наркотици в служебно време, включително по време на занятия, тренировки, учения, мисии и операции. Заповедта е качена на сайта на Министерството на отбраната вчера.Също така Стоянов забранява „управлението на пътни превозни средства от военнослужещите в служебно и извън служебно време след употреба на алкохол с концентрация в кръвта над 0.5 на хиляда и/или след употреба на наркотични вещества или техни аналози, съгласно разпоредбата на чл. 5, ал. 3, т. 1 от Закона за движение по пътищата“.

По принцип има няколко закона, които категорично определят това поведение като противозаконно, но явно министърът е решил да ги припомни на подчинените си под формата на заповед с „оглед необходимостта от прекратяване на случаите на нарушаване на войсковия ред и дисциплина в резултат от употребата на алкохол, наркотични вещества, техни аналози или други упойващи вещества“.

Към момента няма публична информация за ръст на дисциплинарните нарушения по поделенията. Служебният министър забранява и продажбата на алкохол във всички столове, бюфети или други помещения за продажба на територията на военните формирования и в останалите сгради на МО.

Заповедта вижте ТУК. 

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!