Горещи новини

Минималната учителска заплата става 1486 лв. от 1 септември

| 19:44

Най-малко 1486 лв. ще получават учителите от 1 септември 2022 г. Това е увеличение с 5% в сравнение със сегашното стартово равнище, съобщи министерството на образованието. Средно с толкова ще се повишат и индивидуалните работни заплати на преподавателите в детските градини и училищата.

Същото увеличение ще получат и ресурсните учители, възпитателите, ръководителите на направление „Информационни и комуникационни технологии“, логопедите, психолозите, педагогическите съветници, корепетиторите, хореографите, рехабилитаторите на слуха и говора и треньорите по вид спорт в образователните институции. Индивидуалните основни работни заплати на непедагогическия персонал се увеличават с 4%.

Повишението е договорено между министъра на образованието в оставка акад. Николай Денков и социалните партньори в анекс към действащия колективен трудов договор за системата на предучилищното и училищното образование. Това ще е второ увеличение за тази година – заплатите бяха повишени с 12,3% от 1 април.

Увеличението ще струва 54,5 млн. лв. до края на годината, като парите са предвидени в актуализацията.

Източник: novinite.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!