Горещи новини

Милицията на ДНР обяви, че „Азов“ са пленили българските моряци

| 12:42

Народната милиция на Донецката народна република (ДНР) обяви, че националистите от „Азов“ са пленили кораба с български моряци.„В морското пристанище на град Мариупол отстъпващите остатъци от подразделенията на украинските националисти са заловили два чуждестранни кораба „Царевна” и „Лейди Августа”, твърди заместник-началникът на народната милиция на ДНР Едуард Басурин, цитиран от ТАСС.

На борда на „Царевна“ се намират българските моряци, а според неофициални съобщения е възможно и „Лейди Августа” да е с български екипаж.

Елипажите на двата плавателни съда са взети за заложници.

За това съобщават също и btvnovinite.bg и Dir.bg.

„Азовските националисти обстрелват от палубите с 120-мм минохвъргачки, различни видове гранатомети и стрелково оръжие. Съдбата на членовете на екипажа на тези кораби и тяхното здравословно състояние все още не са известни“, твърдят от ДНР.

Няма официално потвърждение на новината от българските власти или официалната власт в Киев.

Преди два дни българският премиер Кирил Петков обяви публично планове за секретна операция по спасяването на българите и предизвика страхове, че с разкриването на чувствителната информация може да ги е застрашил.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!