Горещи новини

Мика Стоичкова става директор на Българската професионална футболна лига

| 17:07

Дъщерята на Христо Стоичков Михаела Стоичкова е новият директор на Българската професионална футболна лига (БПФЛ). Мика ще отговаря за комуникациите и стратегическите международни взаимоотношения след като лично е била поканена от президента на организацията. Стоичкова ще встъпи в длъжност следващата седмица, съобщиха от пресцентъра на БФПЛ.“Моята мисия е да върнем възприятията върху българския футбол като ценност, а не като цена. Израснала и възпитана съм с визия, която искам отново да бъде важна за българските играчи, отбори и фенове. Избрах да поема тази нова роля след дълъг размисъл не за да гледам в миналото, а за да стимулираме заедно с екипа ми това, което цяла България копнее да види в бъдещето. Зарядът е огромен, мотивирани сме да осъществим реална промяна и развитие на облика на българския футбол. Еволюцията на спорта започва първо от нас самите – нашето поведение и примера, който даваме и налагаме като стандарт“, казва Стоичкова.

„Ще работя върху създаването на значително по-добри условия и възможности за българските клубове и футболисти. Имала съм честта да наблюдавам огромен брой футболни организации по света и да изградя отношения, които искам да предам на българския стадион. Всички международни контакти, които съм отглеждала с години, ще бъдат впрегнати в помощ за създаването и стимулирането на ново поколение български футбол. Важно е да създаваме много повече събития и интерес към тях, да привличаме чуждестранно присъствие от международни отбори, които да мотивират както децата, така и българските футболисти. Ще работим и за подсигуряването на допълнително финансиране, отредено само за развитието на млади таланти, за да сме сигурни, че децата с хъс и способности няма да загубят мотивация заради недостиг на ресурси и качествена среда. Заставам зад тази заявка с името си“, добавя Мика.

„Благодаря на Михаела Стоичкова, че прие поканата да се присъедини към новия екип на БПФЛ и да поеме отговорността да бъде основен двигател на всички бъдещи предизвикателства! Убеден съм, че солидният международен опит в бизнес среди, който притежава, енергията, с която зарежда всички, персоналната разпознаваемост и желанието да се свърже с футбола ще вдъхновят нашите клубове и всички фенове на най-популярната игра в света. Съзнавам отговорността и тежестта на ангажимента, който поема, като й обещавам пълната си подкрепа!“, изтъкна президентът на сдружението на професионалните клубове Атанас Караиванов.

Eкипът на Михаела Стоичкова работи по създаването на дългосрочен план за развитие, който ще бъде представен подробно в рамките на следващия месец. Започната е работа по създаването на изцяло нова визия на Лигата, привличането на първата вълна от международни партньори и широкообхватна маркетинг стратегия.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!