Горещи новини

МЗ: Ваксинираните срещу грип се заразяват по-рядко с COVID-19

| 10:04

Който е ваксиниран срещу грип, по-рядко се заразява с коронавирус, според лекари от Мичиганския университет. Това обясняват на страницата си във Facebook от Министерството на здравеопазването.Който е ваксиниран срещу грип изглежда се заразява по-рядко с коронавирус и прекарва COVID-19 по-леко. Какви са възможните обяснения за това?

Лекари от Мичиганския университет са публикували в специализираното издание American Journal of Infection Control резултати от тяхно изследване. Те са анализирали данните на 27 201 пациенти от щата Мичиган, които до 15 юли 2020 г. са се тествали за COVID-19. От тях почти 13 000 са били ваксинирани срещу грип. Лекарите са установили, че в групата на ваксинирани срещу сезонния грип, по-малко хора са се заразили с COVID-19 (4%), отколкото в групата на неваксинираните (4,9%).

„Освен това пациентите с противогрипна ваксина по-рядко са били хоспитализирани или изкуствено обдишвани, а средният им престой в болница е бил по-кратък“, пишат още от Здравното министерство.

Източник: dartsnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
error: Content is protected !!