Горещи новини

Международният олимпийски комитет изненада световния спорт с тази новина

-10:50-Razloginfo.com

Международният олимпийски комитет (МОК) включи 28 вида спорт в предварителната програма на Летните Олимпийски игри през 2028-а година в Лос Анджелис. Решението беше взето на Сесията на МОК, която се провежда в момента.МОК се съгласи с предложението на Комисията по изготвянето на олимпийската програма, което получи и подкрепата на изпълкома. В числото на 28-те вида спорт са включени скейтборда, сърфинга и скално катерене, които вече дебютираха на Игрите в Токио през миналата година.

Боксът, вдигането на тежести и модерният петобой към момента не са включени в програмата и остават в списъка на чакащите. МОК препоръча на съответните международни федерации да извършат необходимите реформи, за да съхранят местата си в олимпийската програма.

През 2023-а година Организационният комитет на Игрите през 2028-а година в Лос Анджелис може да предложи допълнителни видове спорт, които да бъдат включени в програмата. Окончателният вариант на въпросната програма, както и точният списък на спортовете, които ще участват след шест години ще бъде утвърден през декември 2024-а година.

Модерният петобой ще трябва да замени конната езда с друга спортна дисциплина след Олимпийските игри в Париж през 2024-а година, реши управляващият орган на този спорт в края на миналата година. Това решение беше напълно очаквано, след като на Игрите в Токио имаше много сериозни критики за поведението на германската треньорка Ким Райзнер. Тя беше дисквалифицирана за удар по коня. Райзнер се ядоса на животното, след като надеждите на нейната ездачка Аника Шлой за злато се изпариха, тъй като конят отказа да скача.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!