Горещи новини

Медици от цялата страна отбелязаха Деня на спасението

| 16:51

Лекари, специалисти по здравни грижи и друг медицински персонал излязоха пред вратите на болниците в страната, за да отбележат Деня на спасението. Точно в 12 ч. всички те запазиха едноминутно мълчание и с включени сирени на линейки почетоха паметта на загиналите свои колеги при спасяването на човешки животи.Денят на спасението е създаден през 2005 г. по инициатива на д-р Тотко Найденов, главен редактор на в. „Български лекар”, в чест на 26-годишния д-р Стефан Черкезов, който на 15 август 1963 г. спасява 47 души от пламнал автобус и загива от тежките си изгаряния.

Известни са имената на над 130 лекари и 20 медицински сестри, загинали по време на работа, предимно след извършване на тежки среднощни операции, катастрофи с линейки, както и след заразяване болестите на свои пациенти. В списъците са и полицаи, минни спасители и обикновени граждани, изгубили живота си, спасявайки други хора.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
error: Content is protected !!