Горещи новини

Медици от разложката болница на бунт срещу комисията по избор на управител

-15:09-Razloginfo.com

Медиците от разложката болница скочиха срещу комисията за избор на управител на лечебното заведение. С отворено писмо те изразяват недоверието си към избраната комисия и са готови на колективно напускане.Ето какво пишат в отвореното писмо медиците:

НИЕ, членовете на Медицински съвет към МБАЛ-Разлог ЕООД, заявяваме категоричната си позиция, изразяваща се в следното:

– Недоверие към избраната комисия от Общински съвет – гр. Разлог. За председател е определен млад лекар, който няма специалност, професионален и управленски опит. В състава на комисията няма член, който да познава организацията и дейността на лечебното заведение, както и проблемите в здравеопазването, касаещи дейността на общинска болница, за да може да оцени качествата на бъдещия управител. Като „експерт“, в състава на комисията е назначен лекар, който не е работил повече от 20 години в лечебно заведение за болнична помощ.

– Несъгласие с допускането до конкурса за избор на управител на МБАЛ-Разлог ЕООД на един от кандидатите. В публичното пространство има достатъчно информация за неговия управленски опит. Управляваните от него лечебни заведения са оставени в тежко финансово и организационно състояние, включително и закриване на болница.

Няма да позволим огромния труд и безсънните нощи, които години наред сме отдали на МБАЛ-Разлог ЕООД да бъдат пропилени с лека ръка.

В случай, че не се вземе предвид позицията ни, сме в готовност за колективно напускане!!!

Всичко това би довело МБАЛ-Разлог да загуби стратегическата си позиция на лечебно заведение обслужващо населението на общините Разлог, Банско, Белица и Якоруда, както и множеството туристи в района.

Ако това се случи, отговорността ще бъде на принципала!

Източник: agencia.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!