Горещи новини

Медикаменти като инсулина трябва да бъдат осигурени за всеки нуждаещ се, а не да ти издават рецепта и да ходиш да се оправяш

-13:50-Razloginfo.com

От Фейсбук профила на Надежда Ганева, експерт проекти и събития:
Днес отбелязваме Световния ден за борба с диабета. В България според статистиката от това заболяване страдат около 500 000 души. На фона на това все още не се намира инсулин в аптеките. За пореден път се сблъсквам от една страна с недостига, от друга страна с полуработещата здравна система. Това не може да продължава така.

Медикаменти като инсулина, които са животоспасяващи и не са заменяеми, трябва да бъдат осигурени за всеки нуждаещ се на 100%. А не да ти издават рецепта и да ходиш да се оправяш, държавата трябва да гарантира, че ти ще получиш достъп до животоспасяващ медикамент.

Днес някои болници ще извършват безплатни прегледи за диабет, съветвам всеки да се прегледа и да обърне внимание на начина си на живот.

ПС. И нещо да добавя към хората, които следват тикток трендове и отслабват рязко с лекарства за диабетици, за да си направят супер куул рийлчета за инстаграм – всичко се връща в този живот.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!