Горещи новини

Медведев с прогноза за ядрена война, ако Русия бъде съдена от Международен трибунал

| 15:26

Бившият руски президент Дмитрий Медведев прогнозира днес, че може да се стигне до ядрена война, ако Международният наказателен съд (МНС) предприеме действия срещу на Москва за предполагаеми престъпления в Украйна.„Идеята да се накаже страна, която има най-големия ядрен арсенал, е абсурдна сама по себе си“, написа Медведев в Telegram.

„И потенциално създава заплаха за съществуването на човечеството.“

Медведев, който беше президент на Русия между 2008 и 2012 г., сега е заместник-ръководител на Съвета за сигурност.

Той обвини Съединените щати, че искат да изправят Москва пред международни трибунали, докато самите те никога не са били подлагани на наказание заради собствените си войни, които, според него, са причинили смъртта на 20 милиона души по света.

„Цялата американска история, като се започне от потискането на индианците, са кървави войни за унищожение“, каза 56-годишният Медведев, визирайки коренните жители на Америка.

Откакто Путин изпрати войски в Украйна на 24 февруари, Медведев редовно излиза в социалните мрежи, за да се нахвърли върху Запада и онези, които критикуват Москва.

Миналия месец той нарече тези, които „мразят“ Русия, „дегенерати“ и обеща да работи, за да „ги накара да изчезнат“.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!