Горещи новини

Медведев: Русия ще продължи да се бори за световния ред, който я устройва

| 10:14

„Русия ще продължи да се бори за световния ред, който устройва нея и нейните граждани. В нея няма място за нацисти и геноцид“, сподели Медведев.„Западът няма да може да „превъзпита” Русия по англосаксонски образци, да я направи покорна или да я разкъса.“, каза още той.

Заместник-ръководителят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев написа първата публикация в създадения ден по-рано Telegram канал и я посвети на безпрецедентния натиск върху Русия от Запада. Според него тази „бясна русофобия“ е бездънна.

„Яростната русофобия на Запада, очевидно, никога няма да стигне дъното. Разширяването на НАТО до нашите граници, икономическата и информационна война, разгърната срещу страната ни на всички фронтове, безкрайни заплахи и сплашвания, ожесточеното преследване на нашите граждани в чужбина. Всичко това са причините за това изключително влошаване на международната обстановка, което целият свят преживява тези дни“, написа политикът.

Той придружи първото си вписване с коментар, че обстоятелствата са направили каналите на Telegram по-търсени, „отколкото добре познатите социални медии, които компрометират себе си“.

Линията на поведение, която западните страни следват спрямо Русия през последните години, е престъпна и неморална, каза Медведев. „Гнусна, престъпна и неморална е линията на поведение на страните от западния свят спрямо Русия през последните години – отбеляза той. – И това въпреки факта, че ние искрено се стремяхме към добри отношения с тях.“

Медведев припомни, че страните победиха фашизма заедно през 20. век и се споразумяха за универсални правила за сигурност и сътрудничество. Но сега двойните стандарти на Запада вече не изненадват никого, добави той. „Когато им потрябва, те могат да си затварят очите за всичко, включително и за унищожаването на цивилни в Донбас, което продължи с години. Ако нещо не върви по техните заповеди, виновникът е само един – нашата страна“,  заявизам.-председателят на Съвета за сигурност на Русия.

Според Медведев Русия ще продължи да се бори за световния ред, който устройва нея и нейните граждани, в нея няма място за нацисти и геноцид. Западът няма да успее да „превъзпита“ Русия според англосаксонските модели, да я направи покорна или да я разкъса, каза той.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!