Горещи новини

Медведев: Помощта на САЩ за Украйна е прокси война срещу Русия

| 15:23

Заместник-ръководителят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев нарече одобрената от Конгреса на САЩ помощ за Украйна в размер на 40 милиарда долара доказателство за прокси война срещу Русия.По негови думи огромната сума ще се озове в джобовете на украинските и американските представители на военно-промишления комплекс.

„Съвсем очевидно е, че „помощта“ в такъв безпрецедентен мащаб съвсем не се обяснява с любов към Украйна и дори не с подкрепа за собствената ѝ икономика. Целта ѝ е продължаването на прокси войната срещу Русия, желанието да нанесе тежко поражение на страната ни, да ограничи нейното икономическо развитие и политическото ѝ влияние в света“, написа той в Телеграм.

Медведев обаче подчертава, че това няма да сработи.

„Печатната им преса, заради която Америка непрекъснато увеличава и без това надутия си държавен дълг, ще се счупи по-бързо. Да не говорим за безумните цени на бензина и храните, за чийто ръст американците трябва да благодарят на своите русофобски власти“, изтъква той.

Бившият руски президент е категоричен, че целите на руската „спецоперация“, както Кремъл нарича войната в Украйна, ще бъдат постигнати.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!