Горещи новини

Медведев към Европа: Скоро ще дойдат студовете!

| 18:29

„Да-да. Скоро ще дойдат студовете“. Това написа в края на своя публикация в канала си в „Телеграм“ Дмитрий Медведев, зам.-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация.Постът идва ден, след като „Газпром“ обяви, че намалява с още 20% доставките на газ за Европа.

„Цялата сегашна политика на европейците по отношение на Русия е отвратителен коктейл от високомерна грубост, тийнейджърска инфантилност и примитивна глупост“, посочи Медведев.

Бившият президент и премиер на Русия смята още, че Европа наказва Русия за желанието ѝ да „защити страдащите хора и да гарантира своите дългосрочни интереси“.

По думите му Европа е решила да разбие на парчета руската икономика, да я лиши от парите от износа на енергия и да наложи тотални санкции върху всичко, което гори.

„Няма значение, че в Европа има огромна промишленост, развито селско стопанство, а гражданите на ЕС искат да живеят в топли жилища с вода. Главното е руснаците да страдат“, написа още Медведев.

„Но европейците се осъзнаха, спомниха си, че никой не е отменял зимата, а алтернативните доставки на газ, петрол и въглища са скъпи или просто нереални. Осъзнаха колко трудно е да се седи на три стола. Нещо като „И на Украйна помагаме, и на Русия вредим, но и нашата икономика и хора също не са ни чужди. В общи линии, не се получи добре“, отбеляза той.

По думите на заместник-председателя на руския съвет за сигурност „жълто-небесносинята истерия“ е довела само до „страх от замръзване в студените си жилища, гледайки през заскрежения прозорец към затихващото производство“.

„Изходът от ситуацията според европейските умници е в засилване на доставките на оръжие на киевския режим и война до победа“, пише Медведев.

„Да-да. Скоро ще дойдат студовете…“, отправи многозначително предупреждение Медведев.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!