Горещи новини

Медведев: Европа, в името на борбата с Русия, бързо забрави за „неизменните ценности“ в екологията

| 15:32

САЩ, под предлог, че се борят с „кървавия режим“ в Русия, се опитват да получат достъп до европейския енергиен пазар, като му доставят, между другото, и мръсен шистов петрол. В същото време самите европейци бързо забравиха непоклатимите си ценности и се втурнаха към новата мръсна енергия, каза Дмитрий Медведев, заместник-ръководител на Съвета за сигурност на Руската федерация, в публикация в своя Telegram канал.Медведев обърна внимание на факта, че Вашингтон отдавна се бори за европейския енергиен пазар и е готов да „захапе зъби в него“. През последните години обаче това беше силно възпрепятствано от зелената програма на европейците и бомбастичната реторика, свързана с нея.

„Сега е моментът Америка да се обърне в обратната посока и да събере парите правилно под предлог за съвместна борба с „кървавия режим“ в Русия, снабдяване на Стария свят с най-мръсния нефт и газ в света. Кои са сега се интересуват от глобалното затопляне и целите за устойчиво развитие, прокламирани от ООН?“, заяви още Медведев.

В същото време, продължи той, Европа, въз основа на отхвърлянето на руските енергийни носители, ще трябва да забрави за своите зелени идеали.

„Удивително е как, без да се замислят и за секунда, европейците плюят всичките си „непоклатими ценности“ от последните десетилетия, всички „глобални предизвикателства и заплахи“ и се втурнаха напред към своето щастие – нова мръсна енергия“, допълни Медведев.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!