Горещи новини

МВР хвана 36 пияни шофьори за денонощие

-18:11-Razloginfo.com

За ден са установени общо 36 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщи МВР. От тях 16 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 20 – с над 1,2 на 1000, а четирима са отказали тестване.Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 15 водачи, а двама са отказали да бъдат тествани.

В рамките на специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени общо 11 536 моторни превозни средства (МПС). Извършен е контрол на 12 884 водачи и пътници. Съставени са 3208 фиша и 757 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

Един човек е загинал, а 29 са ранени при 21 тежки катастрофи в страната през последното денонощие. В София са станали едно тежко и 14 леки пътнотранспортни произшествия, един човек е пострадал, съобщава БТА.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!