Горещи новини

МВР хвана 22 пияни и 10 дрогирани шофьори за ден

| 17:33

В рамките на изминалия ден полицията установи 22 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – десет от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 12 – с над 1,2 на 1000, а трима водачи, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират десет души, а шестима са отказали да бъдат тествани.

Извършени са проверки на 8469 моторни превозни средства и 9871 водачи и пътници. Съставени са 1941 фиша и 480 акта за установени административни нарушения.

От обобщените данни: по метода „линеен контрол“ са проверени 2466 моторни превозни средства и 3071 водачи и пътници. За установени нарушения са съставени 509 фиша и 137 акта. Установени са двама водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и петима – с над 1,2 промила. Четирима са шофирали след употреба на наркотични вещества или техни аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, постъпили до 16:00 часа.

Един човек е загинал, а девет са ранени в пътни катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщиха по-рано от МВР. Регистрирани са осем тежки катастрофи.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!