Горещи новини

МВР хвана 19 пияни и 11 дрогирани шофьори за ден

-20:18-Razloginfo.com

През изминалото денонощие са установени общо 19 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщиха от пресцентъра на МВР. От тях 12 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, седем – с над 1,2 на 1000, двама са отказали да бъдат тествани.Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 11 души, а един е отказал да бъде тестван.

Общо 8594 моторни превозни средства са проверени в рамките на специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 11 021 водачи и пътници. Съставени са 2454 фиша и 626 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

Общо 16 тежки катастрофи са станали в страната през изминалото денонощие, съобщиха от МВР. Загинал е един човек, а други 18 са ранени. В София са станали две тежки катастрофи, като двама са ранени. Регистрираните леки произшествия за столицата са 23.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!