Горещи новини

МВР с важна информация за ареста на Борисов, Горанов и Арнаудова

| 18:02

Акцията, при която бяха арестувани бившият премиер Бойко Борисов, неговата говорителка Севделина Арнаудова и ексфинансовият министър Владислав Горанов е планирана и проведена не с цел показност на действията на служителите на МВР, а в изпълнение на законовите полицейски задължения. Това бе съобщено преди минути от пресцентъра на вътрешното ведомство.Операцията на МВР е проведена с пълно уважение към закона и  лицата, спрямо които бяха предприети процесуално-следствени действия, пише в съобщението.

В хода на полицейската акция са извършени претърсвания  и изземвания на три адреса. За срок до 24 часа в полицията са задържани три лица, които преди това са преминали през медицински преглед в Медицинския институт на МВР.

При първоначално постъпилата информация е имало предположение, че част от действията биха могли да бъдат свързани с някои от 120-те случая, по които работи европейската прокуратура.

След извършване на процесуално-следствените действия и извършен анализ на събраните доказателства и документите е преценено, че материалите ще бъдат докладвани на Софийска градска прокуратура.

В днешния ден са разпитани и свидетели. В 10 часа тази сутрин  прокуратурата е уведомена с факс за образуваното по случая в МВР досъдебно производство. Два часа по-късно е определен наблюдаващ прокурор. Няколко часа по-късно наблюдаващият прокурор е отказал да се срещне с разследващия полицай, който да му докладва материалите от  досъдебното производство. Дадени са указания те да бъдат входирани в деловодството на Софийската градска прокуратура. Към 16.00 часа наблюдаващият прокурор е поскал да се срещне с разследващите полицаи.

Полицейското задържане на трите лица ще бъде прекратено, ако прокуратурата не постанови прокурорско задържане за срок до 72 часа. При последващи указания на наблюдаващия прокурор същите ще бъдат изпълнени. Действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата, казват от МВР.

Източник: standartnews.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!