Горещи новини

МВР стартира акция в цялата страна за купуване на гласове

-11:16-Razloginfo.com

Подадени са 100 сигнала за купуване на гласове към момента, като има образувани са девет досъдебни производства в областите Бургас, Варна, Монтана, Видин, водят се полицейски разследвания. Това съобщи министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

МВР започва акция в цялата страна – целта е да се противодейства на изборните престъпления. Акцията няма да спре до изборния ден на 11 юли.

Министърът бе категоричен, че правителството няма да се примири с уродливото явление купуване и управляване на гласове.Той даде пример със село до Плевен, което масово е гласувало за една партия на изборите на 4 април. В Германия имало българин, който организирал попълване на фиктивни заявления за откриване на секция там, а хората не знаели, че ще гласуват зад граница. Разследват се подобни случаи и на други места в чужбина.

Бойко Рашков разкри, че в Кюстендил бивш министър на вътрешните работи е правил събитие с бивш областен управител, който е в болничен. Договаряло се е как да привлекат 15 000 македонци с бъгларски паспорти, които да гласуват тук в нашата страна.

Установени са адреси, на които са регистрирани много лица, което е останало от много години, като повечето са неактивни. Предприемат се действия тези регистрации да бъдат премахнати.

Министърът заключи, че публичността ще спомогне много за провеждането на едни честни избори и справедливи резултати от вота.

Над 20 000 служители на МВР ще участват в охраната и ще грижат за сигурността на изборите на 11 юли.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!