Горещи новини

МВР спипа тартора на бежанците – убийци на полицаи

| 17:31

Задържан е мъж – 30-годишен сириец, пребиваващ в Пловдив, за когото има доказателства, че е ръководил групата за трафик на мигранти, замесена в катастрофата между патрулка и автобус в Бургас. При сблъсъка загинаха двама полицаи – Йордан Илиев и Атанас Галев. Това съобщиха от прокуратурата в Пловдив на брифинг във вторник.
12 лица са задържани за участие в канал за трафик на бежанци. Сред арестуваните е и ръководителят на канала, който е сирийски гражданин. Той живее в Пловдив, където има законна работа в голямо дружество и приятелка.Има данни, че автобусът с нелегални бежанци, който уби двама полицаи в Бургас, е бил част от разбития канал. Мигрантите са набирани в Истанбул и прекарвани през територията на нашата страна срещу 2000 – 3000 евро.

Проверява се дали са налице данни за организирана престъпна група с траен предмет на дейност трафик на мигранти.

В рамките на операцията са извършени претърсвания и изземвания. 22 нелегални мигранти са намерени близо до дома на съпричастно лице.

Разкритията са следствие на мащабна акция по линия на незаконната миграция на територията на няколко Областни дирекции на полицията. Действията се ръководят от главния секретар на МВР в координация с Главната дирекция „Национална полиция”.

Източник: bnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!