Горещи новини

МВР: Проверени са собственици на 1470 фирми, свързани с разследвания за корпоративен вот

-14:05-Razloginfo.com

В рамките на провеждана акция от 3 ноември насам са извършени 4516 проверки за купуване и продаване на гласове, съобщиха от МВР.„Констатирани са 154 престъпления, като 122 от тях са против политическите права на гражданите. 32 са свързани с подготовката, провеждането и приключването на подготовката на изборите”, заяви главен комисар Станимир Станев.

2788 лица са проверени, от които 1448 са задържани, а 144 от тях са тези, които имат връзка с разследвания против политическите права на гражданите.

Проверени са собственици на 1470 фирми, свързани с разследвания за корпоративен вот, посочиха още от МВР.

Били са издадени протоколи за предупреждение за изборни нарушения и престъпления на 4753 души, издадени са още 4144 протоколи на други основания. Образувани са 154 досъдебни производства, от които 21 са започнати като. 122 от тези производства са за пряко свързани с изборни нарушения.

След приключване на операцията на 21 ноември, от МВР обещаха, че ще дадат пълен отчет и подробности за разследванията и крайните резултати.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!