Горещи новини

МВР: Не е издавана швейцарска шофьорска книжка на Георги Семерджиев

| 18:01

Не е издавана швейцарска шофьорска книжка на Георги Семерджиев, причинил тежката катастрофа в София. Това потвърдиха от МВР в съобщение до медиите.Отправено е спешно запитване до Интерпол Берн, откъдето са потвърдили, че Семерджиев не е регистриран в швейцарската база данни на лица, притежаващи свидетелство за управление.

„Във връзка с тежката катастрофа на бул. „Черни връх“, на 06.07.2022 г. в Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ е получено запитване от ГДНП с молба за спешна проверка на свидетелството за управление на МПС на водача, причинил инцидента. Отправено е спешно запитване до Интерпол Берн, като е предоставена и наличната в ДМОС информация за лицето. Ден по-късно – на 07.07.2022 г., е получен отговор от швейцарските власти, в който се посочва, че водачът не е регистриран в националната база данни на страната за притежатели на СУМПС. Той няма валидна шофьорска книжка (настояща или предишна), издадена от швейцарските власти. Информацията е предоставена на ГДНП на 08.07.2022 г.“, пишат от вътрешното министерство.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!