Горещи новини

МВР началникът с революционна заповед към катаджиите

-14:00-Razloginfo.com

Революционна заповед към катаджиите издаде служебният вицепремиер и МВР-шеф бойко Рашков. Той разпореди на пътните полицаи да излязат от храстите.Рашков нареди на катаджиите да не се крият, докато изпълняват задълженията си по спазване на Закона за движение по пътищата. Заповедта му е публикувана на сайта на парламента. Тя е в отговор на въпрос от депутата Мартин Димитров („Демократична България“).

Рашков е наредил още както катаджиите, така и техните служебни коли да бъдат на видими места, докато изпълняват задълженията си по контрол на скоростта.

„По мое разпореждане във връзка с подобряване работата на полицейските служители, на 18.06.2021 г. писмено е разпоредено до всички служители на ведомството, осъществяващи дейности по опазване на обществения ред и контрол на пътното движение, същите да се изпълняват чрез видимо присъствие както на служителите, така и на служебни те автомобили“, се казва в отговора на служебния министър.

Според Рашков нарушителите, които създават предпоставки за възникване на инциденти трябва „да бъдат изваждани от транспортните потоци“.

В заповедта на министъра пише още, че контролът на скоростта трябва да се извършва на места, характеризиращи се с концентрация на тежки пътнотранспортни произшествия.

За служителите на КАТ, които не спазват заповедите се очакват дисциплинарни наказания.

Източник: standartnews.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!