Горещи новини

МВР блокира парламента, докараха и водно оръдие

| 13:49

Униформени от цялата страна охраняват широк периметър около сградата на Народното събрание в деня, в който депутатите ще дебатират по вота на недоверие, а на площада ще се проведат няколко протеста.На жълтите павета има тежко екипирани полицаи и нови метални ограждения. Докарано е дори водно оръдие.

В понеделник от МВР съобщиха, че е разпоредена проверка след постъпила оперативна информация и заради множество сигнали за публикации в социалните мрежи, които призовават към ескалация на напрежението по време на планираните демонстрации. Проверката ще обхване територията на цялата страна, информираха от силовото ведомство.

Протестите

Първи пред парламента ще излязат от Национално движение „Хан Кубрат“. Точно със старта на дебатите по вота на недоверие в 11 часа започва и протестът на националното движение с искане за оставката на Кирил Петков и правителството му.

От 14 часа пред Народното събрание ще протестират и от движение „Агора България“, където един от основателите е разпопеният Дионисий.

Организира се и трети протест, който се очаква и да е най-многоброен. Той започва в 17 часа, а организатор е партия „Възраждане“. Митингът е под наслов за премахване на чуждото колониално правителство.

Очаква се протестите срещу кабинета на Кирил Петков да продължат и в сряда и в четвъртък, когато ще е и гласуването на вота на недоверие.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!