Горещи новини

МВнР препоръча: Българите в Украйна незабавно да напуснат страната

| 17:44

Българите да се въздържат от всякакви пътувания до Украйна, предвид усложняващата се обстановка, призоваха от Министерството на външните работи /МВнР/.От там приканват българските граждани, които се намират на територията на Украйна, да предприемат мерки за напускане на страната с наличните към момента транспортни средства.

Препоръчваме още всички наши сънародници, пребиваващи временно или постоянно в Украйна, да се регистрират за услугата „Пътувам за…“ на интернет страницата на Министерството на външните работи на Република България – https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/ukraine#travel-registration-form.

При нужда от съдействие българските граждани в Украйна могат да се обръщат към Българското посолство в Киев и Генералното консулство в Одеса. Телефоните в тези институции могат да се открият на сайта на МВнР.

Сигнали могат да се подават и на имейл адресите на мисиите ни в Украйна.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно на телефонните линии на дирекция „Ситуационен център“: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!