Горещи новини

Машини отказват в изборни секции в Пиринско, излиза празна бюлетина

-10:18-Razloginfo.com

Общо 5898 са машините, разположени в секциите в страната. Няколко машини са имали проблеми и са вече извън строя, посочват от Централната избирателна комисия (ЦИК).Едната е във Великотърновско – машината не е стартирала тази сутрин заради софтуерен проблем. В тази секция се преминава към гласуване с хартиени бюлетини.

В Лясковец също отчитат проблем с машината, но няма искане за преминаване към гласуване с хартиена бюлетина.

От секция в село Владимирово, община Бойчиновци, също твърдят, че машината не работи. Гласувал избирател твърди, че на разписката му излиза друг вот, а не подаденият от него. В този случай ЦИК не разреши машината да бъде изведена и да се премине само към гласуване с хартиена бюлетина.

В Добрич машина дава грешка за флаш паметите и е изведена от гласуване.

Във Варна машина има проблем с ножа на принтера и с нея е невъзможно да се гласува.

В Благоевградска област към този час има шест устройства – пет в Благоевград и едно в Сандански, които при гласуване не отчитат вота на избирателите, а от машината излиза празна бюлетина. Предстои общинските избирателни комисии да вземат решение как да продължи гласуването.

Източник: standartnews.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!