Горещи новини

Математик: Заболеваемостта ще скочи до 20 000 случая на ден

| 9:23

До края на този месец мисля, че ще се вдигнат до 15 -20 хил. заболелите от COVID със скритите числа. Официално това, което се регистрира, ще бъдат около 2-3 хил. Това заяви математикът проф. Огнян Кунчев по Нова тв.Той коментира, че в момента има около 750 души болни на седемдневна база, но това означава, че са 10 пъти повече, тоест са по 7-8 хил. заболели на ден, дори и повече.

„В момента сме в много динамична ситуация, постоянно идват турсити, българи, които работят в чужбина. Трябва да видим какво е положението при нашите съседи“, каза проф. Кунчев. Той даде пример със ситуацията в Гърция.

„В Гърция вълната продължава да да се покачва. В Австрия и Германия последните две седмици вълната се поуспокои. В България обаче случаите се разрастват“, каза проф. Кунчев.

„Новите варианти ваксината не ги спира. Ваксината все пак намалява броя на смъртните случаи“, заяви Огнян Кунчев. Той посъветва хората със заболявания да носят маските си на закрити помещения и да се пазят.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!