Горещи новини

Математик: Без строги мерки може да достигнем до 100 000 заразени с COVID-19 на ден

-11:02-Razloginfo.com

Според математическите модели, които показват какво би се случило, на 19 януари бихме имали 20 000 заразени с COVID-19. Пикът ще бъде на 19 февруари. Моделът, който показва каква би могла да бъде ситуацията тогава пък показва над 100 000 случая на ден. След 19 февруари кривата слиза надолу“.Това заяви математикът проф. Огнян Кунчев. Няма обаче да достигнем тези числа, защото очаквам около 25 януари да се въведат много строги мерки, уточни той.

Кунчев е категоричен, че у нас има и скрита заболеваемост. В момента от около 9000 места за COVID болни в болниците са запълнени около 6000, отбеляза математикът.

Той даде пример и за бързото разпространение на варианта Омикрон. На 27 ноември в Осло на коледно парти се събират 111 души. Те са били предварително тествани и е станало ясно, че не са заразени и са ваксинирани. След това обаче се установява, че 80 души са с Омикрон. В едно затворено помещение аерозолите хвърчат и заразяват хора, посочи Кунчев.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!