Горещи новини

Масова евакуация от Източна Украйна. Зеленски към Запада: Откажете се от руския петрол

| 9:50

Хиляди започнаха да бягат от Източна Украйна заради новата опасност от руска атака. Москва обяви по-рано, че насочва армиите си към тази част на страната. Киев също смята, че скоро там ще започне офанзива на руснаците.



Жителите на малки населени места в Харковска, Луганска и Донецка област изоставят домовете си. Те казват, че страхът им е по-голям след разкритията за масови убийства по време на руската инвазия край Киев. В някои от населените места руския обстрел вече е започнал.

Украинският президент Володимир Зеленски призова демократичният свят да се откаже от руския петрол и заяви, че невъзможността бързо да бъде договорено ембарго струва украински животи, съобщи Ройтерс.

Зеленски каза още, че ще продължи да настоява руските банки да бъдат напълно изключени от международната финансова система. Украйна иска санкции, които са достатъчно икономически разрушителни за Русия, за да сложат край на войната, и обвинява някои страни, че все още слагат приоритет на парите пред убийствата на цивилни, които Западът осъжда като военни престъпления, коментира агенцията.

„Моята цел е да бъде наложено ембарго на доставките в Русия на технологии, оборудване, минерали и руди и редкоземни елементи с двойна употреба и така да се сложи края на производството на оръжия в Русия”, каза украинският президент.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!