Горещи новини

Масирани проверки на товарните автомобили и автобусите

| 15:32

От 7 до 13 февруари е в ход специализирана полицейска операция за контрол на товарните автомобили и автобусите. Тя се провежда под егидата на Roadpol – Европейската мрежа на службите на Пътна полиция и аналогични действия се провеждат във всички страни, членки на ЕС.У нас проверките се провеждат съвместно с екипи на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“.

Основното, за което се следи е спазване на времето за почивки, недопускане на претоварване или превозване на по-голям брой пътници от позволеното, спазване на скоростните режими и недопускане на управление от водачи, употребили алкохол и/или наркотични вещества.

Операции с акцент върху товарните автомобили и автобусите са залегнали в календара на Roadpol четири пъти в годината. Причината за това е, че инцидентите, с участието на подобен вид превозни средства, водят до най-голям брой жертви, висок травматизъм и материални щети.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!